Billiga böcker, Böcker med spartips och Begagnad kurslitteratur

Att köpa böcker via Internet är ett enkelt sätt att spara pengar. Handlar du böcker på nätet så är priserna ungefär 30-50% billigare än om du köper dom på en bokhandel.

På den här sidan hittar du även tips på böcker som hjälper dig att spara pengar samt några sidor med begagnad kurslitteratur. Eftersom studentlitteratur oftast är riktigt dyr så lönar det sig att både köpa och sälja kursböcker/studentlitteratur begagnat.

Billiga böcker

Att handla böcker på Internet är ett enkelt sätt att spara pengar. Internetbokhandlarna undviker dyra lokaler och mellanhänder vilket gör att priset du betalar blir upp till 50% billigare än hos din lokala bokhandlare. De två största i Sverige är Adlibris och Bokus.

Billiga böcker: bokus.com

har ett sortiment på ca 1 miljon titlar. Dom säljer vanliga böcker, e-böcker samt hörböcker på både kassett och cd. Du hittar titlar utgivna i Sverige, Storbritannien och USA på deras sida. Priserna är ofta riktigt bra och alltid mycket lägre än hos din lokala bokhandlare. Det är enkelt att hitta boken du letar efter och lika enkelt att sen beställa den. Bokus är alltid billigare än bokhandeln.

 

Billiga böcker: Adlibris

Adlibris har som ambition att skapa en så effektiv och kort väg som möjligt mellan förlag och läsare för att därigenom få ner priserna på böcker. Dom säljer svensk och engelsk skön- och facklitteratur och utbudet är mycket större än hos bokhandlaren. AdLibris har flera gånger vunnit pris för bästa bokhandel på Internet och priserna är alltid 30-50% billigare än i affären. Störst utbud av böcker i Sverige.
Böcker som hjälper dig att spara pengar

Du kanske tycker det verkar korkat att betala för en bok när hela tanken är att du skall spara pengar?! Förhoppningsvis så lönar sig dock böckerna på den här sidan på lite sikt även om dom kostar en del att köpa. Köper du sen din bok hos en internetbokhandel så sparar du förstås lite extra.

Vid varje bok kan du enkelt jämföra priset hos två av dom största internetbokhandlarna i Sverige, d.v.s och Adlibris.

Moving out: en guide till dig som ska flytta hemifrån

Att skaffa eget hem är lockande. Man vill vara självständig. Moving Out hjälper dig genom processen från vision till verklighet. Det är en djungel av beslut att fatta. Det är mer att tänka på än man tror. Därför vill vi förmedla tips, allt för att hjälpa dig. Författare: Margaretha Cras-Saar.

Jämför priset:
Adlibris
bokus.com

Växla ner!

Men hur går det egentligen till att leva ett nerväxlat liv? Och om du går ner i arbetstid, hur ska pengarna räcka? Måste man leva på ris och vatten, sälja bilen och säga nej tack till allt som gör livet kul? Författare: Karin Lilja.

Jämför priset:
Adlibris
bokus.com

100 sätt att rädda världen...

Den här boken innehåller 100 konkreta tips på vad vi som individer kan göra för en mer hållbar framtid. Det är en bok utan pekpinnar och den visar mer på de möjligheter vi har än på problemen. De flesta tipsen i boken låter dig förutom att spara miljön även spara en hel del pengar. Författare: Johan Tell.

Jämför priset:
Adlibris
bokus.com

Så sparar du pengar och hjälper miljön! - Sophie Hedenstiernas smarta tips

Försurning. Växthuseffekt. Nerhuggna regnskogar. Det gäller vår framtid. Alla vill vi göra något för den. Men måste det innebära uppoffringar? Inte alls. Vi har makten i våra händer och det gäller att ta vara på den. I boken får du sjuttio konkreta tips på hur du sparar pengar, samtidigt som du hjälper miljön. Författare: Sophie Hedenstierna.

Jämför priset:
Adlibris
bokus.com

Köp och sälj begagnad kurslitteratur

När man studerar så brukar det va ännu svårare att få pengarna att räcka till. Studentlitteratur är oftast riktigt dyr så ett bra spartips är att köpa den billigt begagnad. Du kan även tjäna lite extra pengar genom att sälja böcker till kurser du klarat av.

Begagnad kurslitteratur: StuBok.net

Även hos StuBok.net kan du köpa eller sälja begagnad kurslitteratur. Deras tjänst är självklart helt gratis för dig. Dom säger sig nå ut till över 150.000 unika besökare varje månad. En sak som är bra med deras sida är att du enkelt kan annonsera ut flera böcker samtidigt genom samma annons.

Begagnad kurslitteratur: Tradera

Tradera är en av Sveriges största annonsmarknader och där kan du förstås både sälja och köpa begagnad studentlitteratur. Handeln sker i auktionsform, d.v.s. folk som är intresserade av just din bok lägger bud på den. Det kostar inget att annonsera men när din vara blir såld så tar dom ut en provision på priset.

Tips! - Gratis kurslitteratur hos bookboon.com

bookboon.com ger dig gratis tillgång till kompendier och övningsböcker. Du laddar enkelt hem böckerna som pdf-filer och du behöver inte registrera dig.

Studielitteraturen fungerar som ett supplement till den ordinarie kurslitteraturen och fördjupar sig i ämnets viktigaste problemområden. Kompendierna gör det möjligt för den studerande att förbättra sina kunskaper inom en rad olika områden.

Har du andra tips som du vill dela med dig av eller kommentarer på den här sidan så är du välkommen att maila Sparalistan.

Sidan uppdaterades 2013-06-16

<< Startsidan _____ Sök på Sparalistans sidor