Billiga datorer

Det är inte lätt att köpa ny dator idag. Utbudet är stort och variationerna mellan olika paket är enorma. Billigast blir det troligen om du bygger ihop din egen maskin men om inte det är något för dig så hittar du på den här sidan länkar till några av de stora inom PC i Sverige. Priserna varierar så det lönar sig att jämföra.

Billiga datorer: Webhallen (Datorer och datordelar)

Webhallen är en av Sveriges största Internetbutiker för datordelar och färdiga datorer. Priserna tål att jämföras och du kan välja att betala med faktura, d.v.s. du får en räkning med ditt paket. Finns varorna i lager skickas beställningen direkt och du får din beställning till posten inom två dagar.

Hitta billiga datorer hos Webhallen

Billiga datorer: Dell (Datorer)

Dell är idag världens största datorleverantör. Nu satsar dom på att själva sälja datorer via Internet. Detta håller priserna nere eftersom du undviker mellanhänder. På deras sida på nätet hittar du alltid datorpaket till kampanjpriser samt speciella erbjudanden. Sidan är mycket enkel att använda. När du valt ett grundpaket kan du enkelt konfigurera om det efter dina önskemål. T.ex. om du vill ha snabbare processor eller mer minne. Du ser hela tiden priset på just din konfigurering. Trots att Dell är stora så tål priserna att jämföras med andra tillverkare.

Hitta billiga datorer hos Dell

Billiga datorer: NetOnNet (Datorer och datordelar)

Ett av de billigaste ställena att köpa en ny dator på är NetOnNet. Du hittar datorer från de stora tillverkarna, t.ex. HP, Acer och Fujitsu-Siemens, till riktigt bra priser. Du kan betala med kort eller med postförskott.

NetOnNet

Symantec

Billiga datorer: Misco (Datorer och datordelar)

Misco kanske är mest kända för datortillbehör men dom säljer även kompletta datorer. Priserna är bra och du hittar de flesta kända märkena till bra priser på deras sida. Leverans sker mot faktura, postförskott eller med kort/direktbetalning. Var noga med att ange om du vill se priserna med eller utan moms.

Hitta billiga datorer hos Misco

Billiga datorer: DustinHome (Datorer och datordelar)

DustinHome är troligen sveriges största Internetbutik för datorer och datordelar. Utbudet av produkter är riktigt stort och trots att dom är stora så är priserna oftast bra.

Hitta billiga datorer hos DustinHome

Billiga datorer: Pixmania (Datorer)

Ett av de billigaste ställena för datorer och annan hemelektronik är Pixmania. Pixmania säljer över hela Europa och alla leveranser sker snabbt och säkert med DHL. Du kan hela tiden följa ditt paket på Internet. Endast förskottsbetalning med t.ex. VISA fungerar.

Hitta billiga datorer hos Pixmania

Tips och råd!

Det är som sagt ingen lätt sak att köpa ny dator. Det är många faktorer som spelar in när du funderar på vad du behöver och vad du har råd att betala. Nedan hittar du länkar till några guider som förhoppningsvis gör köpet lite lättare. När du vet ungefär vad du vill ha så kolla runt på länkarna ovan och jämför priserna på ett paket som motsvarar dina behov.

InternetStart har en bra guide för dig som funderar på ny dator.

Tom´s Hardware Guide är klart läsvärd men mest för dig som funderar på att bygga en egen dator.

Tips! - Begagnad dator

Har du liten budget och funderar på att köpa en begagnad dator så är det ännu viktigare att du vet hur mycket du vill betala och vad du behöver. Oftast vill dom som köpt sin dator för dyra pengar för något år sedan ha något tillbaka. Eftersom prestandan ökar och priserna hela tiden sjunker på nya datorer så är det svårt att få till. Några tips för dig som funderar på begagnat är:

En bra begagnad dator som är 2-3 år gammal är nästan aldrig värd mer än några tusen.

En toppdator som ny kostat t.ex. 15.000 sjunker till halva priset efter bara drygt ett år.

Du får förstås ingen garanti om du köper begagnat.

Letar du efter en billig dator så gör du oftast bäst i att leta i annonsbladen efter det absolut billigaste datorpaketet. Är dom som annonseras ut för dyra och du kan tänka dig en begagnad så tänk på tipsen ovan. På Sparalistans sida - Sälj gamla saker hittar du flera sidor som säljer begagnade datorer.

Tips! - Bygga din egen dator

Är du lite teknisk så är det faktiskt inte så svårt att bygga en helt egen dator eller uppgradera den du har. Det finns massor med internetbutiker som säljer datordelar. Funderar du på att bygga en egen dator så räkna ihop vad du får betala för alla delar och jämför sen det med paketen som andra har. För att undvika strul så handla på välkända internetbutiker.

En riktigt bra guide för dig som vill bygga din egen dator hittar du hos NordicHardware.

Tips! - Prisjämförelser på datorer och datorkomponenter

Funderar du på att bygga din egen dator eller kanske uppgradera den du har så är Pricerunner den bästa sidan för att jämföra priser på datordelar. Sidan uppdateras ständigt så du hittar alltid aktuella priser på den.

Har du andra tips som du vill dela med dig av eller kommentarer på den här sidan så är du välkommen att maila Sparalistan.

Sidan uppdaterades 2012-05-17

<< Startsidan _____ Sök på Sparalistans sidor