Flyg billigt / Billiga flygbiljetter

Priset på flygbiljetter kan skilja mycket så vill du flyga så billigt som möjligt så läs tipsen längst ner på sidan innan du börjar söka!

Du kan antingen hitta billiga flygbiljetter direkt hos ett flygbolag eller genom att använda en söktjänst. Söktjänsterna är oftast bäst eftersom dom automatiskt söker hos flera flygbolag efter din resa och låter dig välja de billigaste flygbiljetterna.

Flyg billigt och billig charter: Travelstart (Bäst!)

Travelstart har ett kompletta utbud av flyg, hotell, hyrbil, charter, sista minuten, all inclusive-resor, konsertbiljetter, upplevelser och lite till. Något som är riktigt bra med deras sida är att du alltid kan söka efter när du flyger billigast till ett visst ställe eller var du kan flyga för en viss summa pengar. Kolla efter "Våra bästa klipp" till vänster. Travelstart har även ett bra nyhetsbrev om du planerar att resa senare.

Flyg billigt med Travelstart

Flyg billigt: Seat24 (Bäst!)

Seat 24 har en av de enklaste sidorna på Internet för att boka billiga flygbiljetter och priserna är oftast riktigt bra. De flesta andra sidor hittar oftast samma pris men Seat24 lyckas oftast hitta ett som är lägre. Förutom flygbiljetter kan du förstås hitta hotell och hyrbil på deras sida.

Flyg billigt med Seat24

Flyg billigt och billig charter: Flygvaruhuset

Flygvaruhusets sida på nätet är en helt komplett resebyrå. Du kan söka efter billiga flygbiljetter, hotell, charter och hyrbil. En sak som är bra är att du kan söka efter paketresor och då hitta både billigt flyg och hotell i samma sökning. Är du ute efter en charterresa eller en sista-minuten så hittar du även det på deras sida.

Flyg billigt med Flygvaruhuset

Flyg billigt: Mr Jet (Bra priser)

Mr Jet är en av de sidor som hittar bäst priser på flygresor. Mr Jet drivs av ebookers vilket är en av europas största resebyrårer. Sidan är enkel att använda och förutom flygbiljetter så kan du förstås hitta hotell och hyrbil via deras sida.

Flyg billigt med Mr Jet

Viktigt! - Resegarantin

Om du skall boka både flyg och hotell till din resa så va noga med att göra det i en och samma bokning. Bokar du dom var för sig (även om det är på samma sida) gäller inte Resegarantin och du riskerar att förlora dina pengar om t.ex. flygbolaget går i konkurs. Läs mer hos Konsumentverket.

Tips! - Flyg billigt

Vill du flyga billigt så går det tyvärr inte att enkelt säga vilket flygbolag eller vilken sökmotor du ska använda. Några tips är dock...

• Sök efter "just din" resa hos bolagen ovan och jämför priserna.


• Försök vara flexibel när det gäller vilka dagar du vill åka. Prova flera olika för priserna skiljer.

• Hos alla bolag brukar det bli billigare om du stannar borta natten mellan lördag och söndag.

• På varje sida finns det nästan alltid specialerbjudanden. Leta efter dom.


• En del bolag har rabatter när fler reser så ange rätt antal när du söker om ni är fler än två.

• Går det även charter till ditt resmål så jämför vanliga flygbiljetter med charterbolagens flygstolar.

• Tänk på att priset du ser bara gäller den sökning du nyss gjort så stäng inte "fönstret".

Se inte bara till priset utan även till restid. Ett extra byte kan vara värt mycket att slippa.

• Tidningen Dagens Nyheter har massor med gratis tips inför din resa. Resereportage.

• På sidan Onlibri hittar du gratis guideböcker som du kan ladda hem.

• Sista minuten-resor hittar du på Travelstart.

• Om du inte hittat något billigt flyg med länkarna ovan så kan kanske Googles annonser va till hjälp.

Tips! - Flyg billigt

Det är inte lätt att hitta billiga flygbiljetter men följer du tipsen ovan och jämför priserna hos de olika reseföretagen så borde du lyckas.

Lycka till!

Har du andra tips som du vill dela med dig av eller kommentarer på den här sidan så är du välkommen att maila Sparalistan. Andra Tips om att Flyga Billigt tas tacksamt emot.

Sidan uppdaterades 2013-06-15

<< Startsidan _____ Sök på Sparalistans sidor