Tjäna pengar på din hemsida

Ett bra sätt att tjäna pengar på din hemsida är att visa Banners på den. Banners är reklam för andra sidor på internet. Om nån klickar på en Banner på din hemsida så kommer dom automatiskt till sidan Bannern gör reklam för. Tradedoubler är störst i Sverige men det finns även andra liknande sidor. Läs t.ex. om Google AdSense nedan.

Tjäna pengar på hemsidan: TradeDoubler

Är du intresserad av att tjäna pengar på din hemsida så är TradeDoubler ett riktigt bra ställe att börja på. Hos dom kan du ansöka om att bli affiliate till en mängd företag. När du ansökt kan du lägga upp en länk till det företaget på din sida och sen (om du blir godkänd) tjäna pengar på den trafik du genererar till dom. TradeDoubler samarbetar med ett stort antal företag inom flera områden så chansen att du hittar något som passar just din hemsida är stor. Beroende på vilket företag du länkar till så kan du tjäna pengar på tre olika sätt:

• Unik besökare (Varje unik person som klickar på länken) (Mindre vanligt)
• Lead (T.ex. när någon anmäler sig för mailutskick)
• Avslut (Om någon köper något. )

Ersättningen du får varierar från företag till företag men du får förstås mer för leads och ännu mer för avslut än för unika besökare. Du bestämmer själv vilka företag du vill länka till och du kan länka på flera olika sätt, t.ex. textlänkar eller Banners. Tjänsten som TradeDoubler erbjuder är helt gratis för dig.

Tjäna pengar på din hemsida: Välj program

Det första du gör efter att ha anmält dig på TradeDoublers sida är att välja program till din hemsida. Det finns program inom ett flertal områden, t.ex. Datorer & Internet, Hälsa & Skönhet, Shopping och Resor. När du hittat ett program som du tycker passar din hemsida så ansöker du om att få bli affiliate till det programmet. Du kan börja länka direkt efter ansökan men du får inga pengar förrän det företaget har godkänt att dom vill ha sin länk på din sida.

Tjäna pengar på din hemsida: Lägg upp länken på din hemsida

Nästa steg är att lägga upp länken på din hemsida. Varje företag har flera olika Banners i skiftande storlekar och utformning så du kan lätt hitta en som passar på just din hemsida. Om du hellre vill så kan du länka via en textlänk som du själv skrivit texten till. Varje länk är unik och i den finns information som gör att TradeDoubler kan se att det är just från din hemsida som länkningen skett. När du hittat en länk du vill ha så lägger du enkelt in den på din sida genom att kopiera in HTML-koden som hör till. Längst ner på den här sidan hittar du två exempel på Banners från TradeDoubler.

Vill du inte länka med samma banner hela tiden kan du skapa en annonsrotation med olika banners. Med annonsrotation kan du enkelt se till att dina besökare alltid tycker att din sida ser ny och fräsch ut.

Tjäna pengar på din hemsida: Rapporter som hjälper dig

När du väl fått igång din länkning så finns det en hel del hjälp åt dig på Tradedoublers sida.

Med hjälp av översiktsrapporten får du en mycket detaljerad bild av hur trafiken från din hemsida ser ut. Du kan se hur många gånger en viss länk visats på din sida, hur många av besökarna som klickar sig vidare, hur många leads du fått, hur stor provision du fått o.s.v. Utifrån översiktsrapporten kan du även förstå vilka länkningar som ger pengar och vilka som du kanske borde fundera på att utforma bättre.

Rapporten Annonseffektivitet hjälper dig att förstå vilka textlänkar eller banners som fungerar bäst. När det gäller banners kan du även se exakt vilka banners det är som besökarna klickar oftast på.

Ytterligare en rapport är EPC Rapporten. Med den kan du enkelt se hur dina intäker hos de olika programmen ändras under tiden.

Med hjälp av dessa rapporter och flera andra kan du alltid ha fullständig koll på hur din sida fungerar.

Tjäna pengar på din hemsida: Anmäl dig

TradeDoublers sida finns en mängd tips på hur du utformar din hemsida för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Något som kan vara bra är att se till att din sida ser snygg ut och inte innehåller porr, rasism eller något annat olagligt eller olämpligt innan du ansöker till ett program. Annars får du ganska säkert avslag. Du anmäler dig enkelt på deras sida. Lycka till!

Tips - Tradedoubler!

• För att bli godkänd i ett program hos TradeDoubler så är det viktigare hur din sida ser ut än var på nätet den ligger.

• En egen domän är alltid bättre eftersom du slipper t.ex. Passagens egna reklam. Läs mer nedan.

• Om man kan nå din sida utan www innan sidans namn så ange både t.ex. www.dinsida.se och dinsida.se under webplatsinformation.

• Långt innan din sida är färdig kan du gå med i Tradedoubler för att få tips om vilka program dom har. Vänta dock med att ansöka till olika program tills du åtminstone är lite nöjd med din sida.

Tjäna pengar på hemsidan: Google AdSense (Bäst!)

Om du sökt med Google nån gång så har du säkert noterat att vissa av deras länkar är sponsrade. En del företag och hemsidor betalar pengar till Google för varje besökare dom får. Om du har en egen hemsida så kan du lägga upp sådana länkar på den med hjälp av Google AdSense. Det som är speciellt med Google AdSense är att dom känner till innehållet på sidan där du lägger upp reklamen och anpassar länkarna till det. Exempel på annonser från Google AdSense hittar du till höger på den här sidan.

Tjäna pengar din hemsida - Fler sidor för att tjäna pengar på hemsidan

Alla sidorna nedan har annonser från svenska företag och dom fungerar ungefär på samma sätt som TradeDoubler. När du anmält dig kan du kolla runt bland deras annonsörer och hittar du nån du tror passar din sida så ansöker du om att få bli partner med det företaget. Om du blir godkänd kan du lägga upp deras annonser på din sida.

Commission Junction - över 2000 olika affiliateprogram (Bäst!)

Zanox - We create partners

Double - Omvandla annonsutrymme till pengar

Affiliator - Designed to Improve Your Business

Tips! - Gratis FTP

Om du har en egen sida behöver du en FTP-klient för att kunna skicka dina sidor till servern där dom ligger. Väldigt många kostar pengar (t.ex. SmartFTP) men det finns alternativ. FileZilla Client är helt gratis och med den kan du göra allt som programmen som kostar pengar erbjuder.

Har du andra tips som du vill dela med dig av eller kommentarer på den här sidan så är du välkommen att maila Sparalistan.

Sidan uppdaterades 2012-05-17

<< Startsidan _____ Sök på Sparalistans sidor

www.zanox.com