Sälj gamla saker

Har du några prylar hemma som du inte behöver längre? I så fall kan du tjäna lite pengar på att sälja dom till någon annan. Det finns flera ställen där du kan annonsera ut dina saker så kolla runt på sidorna nedan så du hittar ett ställe som passar dig. Förstås kan det även löna sig att köpa billiga saker begagnat.

På den här sidan finns även länkar till ställen som låter dig sälja eller köpa begagnad bil, båt, MC m.m. Läs gärna tipsen längst ner på sidan om du funderar på att köpa en begagnad bil.

Köp och sälj begagnat: Tradera

Tradera är en av världens största annonsmarknader. Nu har dom gått ihop med Tradera vilket gjort dom till ledande när det gäller annonser i Sverige. Deras svenska sida är riktigt enkel att använda och förstås är det helt gratis att lägga upp en annons. Självklart kan du lägga till en bild på saken du vill sälja.

Köp och sälj begagnat hos eBay

Köp och sälj begagnat: Blocket

Blocket säger sig vara Sveriges största köp & säljmarknad. Du lägger in din annons i länet du bor i vilket underlättar för dig som säljare om någon t.ex. vill se saken innan dom bestämmer sig. Priset beror på vad du vill sälja men räkna med 30-50 kr för en vanlig annons och 100 kr för en bilannons. Du betalar din annons genom att ringa ett speciellt betalnummer.

Köp och sälj begagnat hos Blocket

Tips! - Prylar

Vilket ställe du skall sälja just din sak på är svårt att säga. Ett tips kan dock vara att söka efter ungefär samma sak på ställena ovan. Gör du det kan du förhoppningsvis se vilka ställen som är stora på det du vill sälja. Vissa annonsplatser kostar pengar medans andra är gratis. Det kan dock vara värt en slant om du snabbt får din sak såld. Genom att söka på de olika sidorna får du även en bra uppfattning om vilket pris du kan ta ut för det du vill sälja.


Bil, båt och MC

Vissa sidor specialiserar sig på begagnade bilar, båtar och MC. Länkar till några av de största hittar du nedan. Läs mer under Tips.

Köp och sälj begagnat: Tradera (Bil)

Tradera har en en speciell avdelning för Bilar och MC kallad TraderaMotor. Du annonserar gratis efter t.ex. bil säljes, köpes eller bytes. Du kan lägga in en mängd uppgifter när det gäller t.ex. årsmodell, färg, antal mil m.m. och du kan förstås lägga upp bilder. Din annons innehåller även län vilket gör det lättare för köpare och säljare att mötas.

Köp och sälj begagnat hos Tradera

Vi Bilägare (Bil)

En bra sida som både har annonser och tester av bilar är Vi Bilägare. Har du råd så hittar du även BegKöpGuiden för 129 kr på deras sida.

Tips! - Begagnad bil

En sida som nästan är ett måste om du funderar på en begagnad bil är Bilsmart som Bilprovningnen och Konsumentverket tagit fram. Här kan du se vilka starka och svaga punkter en viss bilmodell har, hitta uppgifter om besiktningsresultat, bränsleförbrukning, miljöklass, säkerhetsutrustning, cirkapriser och mycket annat.

Tips! - Kontrakt, blanketter och mallar

När du köper eller säljer något dyrt (t.ex. en bil eller en bostad) så är det förstås nödvändigt att skriva kontrakt. På den här sidan försöker vi samla länkar till kontrakt och blanketter som du kan skriva ut och sen använda. Läs mer på Sparlistans sida om Kontrakt, blanketter och mallar.

Har du andra tips som du vill dela med dig av eller kommentarer på den här sidan så är du välkommen att maila Sparalistan.

Sidan uppdaterades 2013-06-15

<< Startsidan _____Sök på Sparalistans sidor