Öka trafiken till din sida / Fler besökare

Är du intresserad av att öka trafiken till din hemsida? Det kan du t.ex. göra genom att anmäla din sida till olika topplistor, gå med i Bannerbyten eller genom linkadders / besökarnas länkar. Ett annat bra sätt är att bli länkvän med andra sidor. Har du en helt ny hemsida då läs gärna tipsen nedan...

Gå med i Bannerbyten / Bannerexchange

Ett sätt att generera mer trafik till din sida är att gå med i Bannerbyten. Ett Bannerbyte innebär att du på din sida visar Banners för andra sidor och dom i gengäld visar din. På det här sättet kan du enkelt få fler besökare. Några exempel på bra Bannerbytesprogram är Cybertools och adtrade.net. Alla är självklart gratis. Hur ofta din Banner kommer att visas skiljer sig lite åt mellan de olika programmen men t.ex. så kan din visas två gånger när du visat tre andras på din sida. All information om hur det fungerar samt hur du går med hittar du på deras sidor. Längst ner på den här sidan kan du se några exempel på hur dessa bannerbyten kan se ut.

 

Anmäl din sida till topplistor

Ett annat sätt att öka trafiken till din sida är att anmäla den till olika topplistor. När du gjort det får du en knapp som du placerar någonstans på din sida och varje gång någon röstar så klättrar den på listorna. Ju populärare den blir desto fler besökare kommer att hitta tillbaka till dig. Nedan hittar du några av dom populäraste topplistorna och där hittar du all information om hur du anmäler dig. Ju fler topplistor du går med i, desto fler besökare kommer du att få. Alla är självklart gratis. OBS! Läs om Banner-placeringar nedan!

  Topplista Favoritlistan.se

Byt textlänk

Ytterligare ett sätt att få fler besökare till din sida är att gå med i ett textlänkprogram. TxtAd.se fungerar ungefär som Google AdSense men istället för betalt så får du besökare till din sida. Deras ratio är just nu 1:1, d.v.s. för varje 1 visningar på din sida så visas din sidas reklam 1 gång på någon annans sida.

Länkvänner och sökmotorer

Ett bra sätt att få många besökare är att komma högt upp på sökmotorerna. En sak som ökar din ranking hos sökmotorerna är om många sidor länkar till dig. Ett sätt att få många länkar till din sida är att bli länkvän med andra sidor. Länkvän betyder att du på din sida länkar till någons sida och den i sin tur länkar till din.

Är din sida ännu inte registrerad hos olika sökmotorer så kan det vara ännu större ide att använda länkvänner. Sökmotorerna följer alla länkar dom hittar på de sidor dom känner till och lägger sen oftast till de nya länkarna i sin sökdatabas.

Vitsen med länkvänner är inte bara att få besökare direkt från dom sidor du är länkvän med utan att få sökmotorerna att förstå att din sida finns och att den är populär. Ju fler länkar du har till din sida desto högre "rank" får den. "Rankningen" fungerar helt olika hos olika sökmotorer men att bli länkvän med en sida med högre rank (mer besökt) är förstås riktigt bra medans att bli länkvän med en mycket lägre rankad sida inte ger så stor effekt.

Tänk på att sökmotorerna inte bryr sig om sidor som länkar till din sida via php eller asp. Om du ska få någon nytta av dina länkvänner så krävs det att dom länkar direkt till din sida. Sidan där länkarna ligger måste även gå att nå från sitens startsida.

Vill du besöka Sparalistans Länkvänner eller kanske bli länkvän med Sparalistan så läs här...

Att använda länkvänner är ett projekt som tar flera månader innan du ser resultatet av fler besökare. Som sagt så är inte vitsen att få besökare direkt från dina länkvänner. Läs mer på Hemsideguiden.

Lägg till din länk / Besökarnas länkar / Linkadder

Ytterligare ett sätt att öka trafiken är att lägga upp en länk till din sida hos andra. Vissa sidor på nätet har något som brukar kallas för Besökarnas länkar. Där skriver du in titeln på din sida samt adressen till den och sedan är allt klart. Nedan hittar du några exempel på sidor som låter dig lägga upp din egen länk.

PokerWebb

 

 

 

Tips! - Om du har en ny sida

• Försök att bli länkvän med sidor som har högre rank än din.

• Använd Topplistor och Linkadders. Är din sida ny så är det ett bra sätt att synas.

• Va rädd om dina länkvänner! Om din sida blir populär så tänk på att det bl.a. beror på de sidor som länkar till dig. Tar dom bort din länk så kan din sida snabbt rasa i rank.

• Vill du veta ranken (PageRank) på din och andras sidor på Google så installera Google Toolbar. Google är inte den enda sökmotorn men dom är överlägset störst i Sverige just nu.

• Bannerbyte via programmen ovan kan ge dig fler besökare och är din sida helt ny så använd dom.

Tips! - Banner-placering / Egen domän och webhotell

Vissa topplistor och Bannerbytesprogram använder sig av din sidas Banner för att länka tillbaka till dig. Tänk då på att du inte får lagra din egen Banner på t.ex. Passagens server och låta andra sidor än dina egna visa den därifrån. Anledningen är den extra last det skulle generera för deras sidor. Det här gäller troligtvis även för andra ställen än Passagen. Får du problem och har råd så kan en egen domän och ett webhotell vara lösningen.

.se - Domän och webhotell

Ett av Sveriges bästa webthotell är Loopia. Dom har vunnit utmärkelsen "Sveriges bästa webhotell" flera år på rad och förutom webhotell så hittar du även bra priser på domännamn hos dom.

Tips! - Tjäna pengar på din hemsida

Om du har en egen hemsida så kan du tjäna lite extra pengar genom att ha Banners på den. Banners är egentligen länkar till andra sidor på internet. Med TradeDoubler så kan du tjäna pengar om på flera sätt. Du kan antingen tjäna pengar om nån besöker en sida eller också om nån fullföljer ett köp på sidan dom kommer till. TradeDoubler har Banners till en mängd olika företag så du kan alltid hitta några som passar just din hemsida. Tips om Tradedoubler och andra sätt att tjäna pengar på din hemsida hittar du här: Läs mer om TradeDoubler, Google AdSense och andra sätt att tjäna pengar på din sida>>

Har du andra tips som du vill dela med dig av eller kommentarer på den här sidan så är du välkommen att maila Sparalistan.

Sidan uppdaterades 2013-06-16

<< Startsidan _____ Sök på Sparalistans sidor _____ Länkvänner

Toppfilm - Allt om Film och DVD